Ons bedrijf - Afwerkingbedrijf Simonis

Prinses Margrietstraat 209
3554 GD  UTRECHT
Schilders- en Afwerkingsbedrijf Simonis
Ga naar de inhoud
Het oorspronkelijke schildersbedrijf is op 23 mei 1964 opgericht door mijn vader Wim Simonis.
Door zijn instelling "ik voer het werk voor de klant zó uit, alsof het mijn eigen huis is", zette hij het karakter van het bedrijf neer en was hij als het ware een wandelende reclamezuil voor zijn eigen werk.
In de eerste jaren heeft hij werkelijk alles aangepakt wat er op schildersgebied maar voor handen kwam. Uiteenlopend van tentoonstellingswerk tot werk voor particulieren. Daarnaast zijn de onderhoudswerkzaamheden aan een scholencomplex en een aangrenzende kerk altijd een vast gegeven geweest.
In 1972 kwam ik (John) van de NIMETO (schildersschool) met het meester-diploma op zak, en werd bij het bedrijf ingelijfd. Dankzij de NIMETO-opleiding werd de blik van het bedrijf op ons vakgebied verruimd. Naast schilderwerk konden wij meerdere diensten aanbieden, zoals afwerken van allerlei oppervlaktes  met zowel verf, multicolor(spuiten), behang, stoffering etc.
We besloten de naam van het schildersbedrijf te wijzigen in
Schilders- en Afwerkingbedrijf.

In 1975 behaalde ik het diploma Woningstoffeerder waarna de weg vrij was om ook stoffering e.d. in het dienstenpakket op te nemen.
In 1987 ging Senior met pensioen en sindsdien run ik het bedrijf, inmiddels dus zo'n 36 jaar, totaal ben ik 51 jaar nu in het vak werkzaam geweest.
Het dienstenpakket omvatte het schilder- en behangwerk als
corebusiness, met daarnaast zaken als glaszetten, isolerende beglazing en stofferingsgebied zoals vloerbedekking, gordijnen en vitrage, en andere vloerafwerkingen.
Ook de verkoop en montage van zonwering binnen en buiten,
Het per computer maken van reclamebelettering, en bedrukken van kleding.

Inmiddels heb ik ook de pensioenleeftijd bereikt en is het bedrijf per 1-1-2024 opgeheven.

Created by John
Terug naar de inhoud