Schilders- en Afwerkingsbedrijf SimonisHet oorspronkelijke schildersbedrijf is op 23 mei 1964 opgericht door mijn vader Wim Simonis.
Door zijn instelling "ik voer het werk voor de klant zó uit, alsof het mijn eigen huis is", zette hij het karakter van het bedrijf neer en was hij als het ware een wandelende reclamezuil voor zijn eigen werk.
In de eerste jaren heeft hij werkelijk alles aangepakt wat er op schildersgebied maar voor handen kwam. Uiteenlopend van tentoonstellingswerk tot werk voor particulieren. Daarnaast zijn de onderhoudswerkzaamheden aan een scholencomplex en een aangrenzende kerk altijd een vast gegeven geweest.
 
In 1972 kwam ik (John) van de NIMETO (schildersschool) met het meester-diploma op zak, en werd bij het bedrijf ingelijfd. Dankzij de NIMETO-opleiding werd de blik van het bedrijf op ons vakgebied verruimd. Naast schilderwerk konden wij meerdere diensten aanbieden, zoals afwerken van allerlei oppervlaktes met zowel verf, behang, stoffering etc.

Wim Simonis, oprichter van het bedrijfWe besloten de naam van het schildersbedrijf te wijzigen in Schilders en Afwerkingbedrijf.

 

In 1975 behaalde ik het diploma Woningstoffeerder waarna de weg vrij was om ook stoffering e.d. in het dienstenpakket op te nemen.

 

In 1987 ging senior met pensioen en sindsdien run ik het bedrijf.

Het dienstenpakket omvat nog steeds het schilder- en behangwerk als core- business, met daarnaast zaken als glaszetten, isolerende beglazing en stofferinggebied zoals vloerbedekking, gordijnen en vitrage, en andere vloerafwerkingen.

Ook de verkoop en montage van zonwering (binnen en buiten) en het per computer maken van reclamebelettering.